top of page

Vad finns i en TESUP -turbin?

Du har utan tvekan sett en härlig TESUP -turbin utifrån. I dagens blogginlägg kommer vi att fördjupa oss i turbinens inre för att ge dig en uppfattning om hur TESUP -turbiner ser ut på insidan!


Vi kommer att börja från toppen (ett mycket bra ställe att börja enligt mig), vid vindkraftverksbladen. Uppenbarligen kan du se dessa utifrån men de ger en bra utgångspunkt för förklaringen. Turbinbladen fångar vinden och trycker mot bladen. Dessa blad är fästa på en central axel så när de trycks roterar de axeln.


Vi kan följa axeln ner i turbinens huvudhölje. Längs axeln stöder lagren mot icke-användbara horisontella krafter och ser till att allt snurrar fritt. Du kan se det mesta av huvudlagret på utsidan av en Atlas 2.0.


På axelns bas sitter en växellåda. En annan sekundäraxel fäster efter växellådan. Växellådan fungerar som en omvandlare mellan de två axlarna och ändrar rotationshastigheten som ett resultat av vinden på den primära axeln till en rotationshastighet som är kompatibel med generatorn på den sekundära axeln.


Slutligen går den sekundära axeln genom rotorn som sitter i generatorn, snurrar rotorn och genererar kraft. För mer information om generatorer, titta på vårt blogginlägg “Vindkraftkomponent: 3 -fasgenerator”

El rinner sedan ut ur din turbin för vilken användning du vill!


Som ni ser är själva vindkraftverket inte så komplicerat. Den knepiga delen är att få alla dessa olika komponenter att fungera effektivt tillsammans!
#windturbine #acpower #renewableenergy #energy #renewable #windpower #cleanenergy #Atlas2.0 #electricgenerator #betterfuture #electricalpower #windenergy #wind #cleanenvironment #electricity


bottom of page