top of page

Välj inte utrotning - COP26

Med FN:s klimatkonferens precis runt hörnet och delegater från länder runt om i världen som konvergerar mot Glasgow, finns det mer uppmärksamhet än någonsin för att ta itu med globala miljöfrågor.


Ett antal föredrag, tal och artiklar släpps inför det stora evenemanget. Bland höjdpunkterna ingick: Nicola Sturgeon, Skottlands förste minister, som pratade om sitt lands klimatpolitik och omställning till grön energi; och Dan Jørgensen, Danmarks klimatminister som diskuterade sitt land om att återkalla alla licenser för utvinning av fossila bränslen i Nordsjön runt Danmark. Ett utmärkt steg framåt! Båda föreläsningarna är definitivt värda att titta på.Ett antal klimat-, rese- och miljöexperter klev också fram för att lyfta fram vikten av att gå bort från fossila bränslen till ren energi. De förespråkade ökade investeringar i vind- och solenergi för att säkerställa en ren och hälsosam framtid för världen.


De uppmuntrade också användningen av naturliga lösningar för att skydda klimatet. Naturliga ekosystem som havet har stor potential för kollagring, förutsatt att de underhålls väl och tas om hand. Att uppmuntra biologisk mångfald och minska föroreningsnivåerna i naturliga system måste vara en del av en sund övergång till en grönare planet!


Slutligen släppte FN en video av en överraskningstalare i FN:s konferenssal. Denna talare gjorde några utmärkta poänger om utgifter för fossila bränslen, minskade föroreningar och förhindrande av en världsomspännande utrotningshändelse. Det är väl värt att titta på! Åh och förresten, talaren var en dinosaurie.Vi ser fram emot COP26-konferensen och hoppas att några meningsfulla förändringar görs!


#COP26 #DontChooseExtinction #tesup #vindkraft #ekonomi #investerare #förnybar #förnybar energi #grönenergi #rädda planeten

bottom of page