top of page

Korrelation av vinddata för de senaste 50 åren för att förstå lönsamheten

TESUP Hera Wind Pro kan betala sig själv inom några veckor.


I en värld där det blir allt viktigare att generera sin egen energi är TESUP HERA Wind Pro det ledande alternativet för husägare som vill ha ett kraftfullt, effektivt och prisvärt sätt att producera ren, förnybar energi.
Varför HERA Wind Pro?

  • Det är ett vertikalaxlat vindkraftverk (VAWT), vilket innebär att det kan generera el på en liten yta från vindar som blåser i alla riktningar. Det gör den till ett mångsidigt alternativ för husägare med små installationsområden och ojämna vindmönster.

  • Den är extremt effektiv, med en startvindhastighet på bara 4 m/s. Det innebär att den kan börja generera el även vid svaga vindar, vilket gör den till ett bra val för husägare i områden med relativt låga vindhastigheter. Men HERA är stark och kraftfull och kan stå stadigt och fortsätter att generera även vid höga vindhastigheter med ett fint utbyte av energi.

  • HERA Wind Pro är dessutom mycket enkel att installera. Den kan monteras på ett hustak eller en balkong på bara 5 minuter, utan några specialverktyg.

  • Den finns i tre moderna färgalternativ: Pearl Beige, Pearl Blackberry och Smoke Grey+Red. Det gör det enkelt att hitta en färg som matchar ditt hem eller din fastighet.


Vi har betonat HERA:s imponerande kraft och effektivitet i jämförelse med ett vertikalt vindkraftverk. Men vi vill inte bara prata och inte agera. Därför kommer vi att ge dig en enkel fallstudie för att faktiskt visa den betydande skillnaden.


Exempel på fall


Och här är ett exempel: de besparingar du kan förvänta dig från TESUP HERA Wind Pro ökar med din årliga elförbrukning. Om du har en hög årlig elförbrukning kan HERA Wind Pro spara dig en betydande summa pengar på din elräkning.


Låt oss säga att du bor i den brittiska staden London, vi har data för vindhastighet/elproduktion i tabellen nedan.


Kunden genererar 1 024,28 kWh el per år. Med Londons elpris på 0,94 pund per kWh ger detta en årlig intäkt på 952,58 pund genom HERA-vindturbinen. Investeringen i HERA-vindturbinen kan alltså tjänas in på ett par veckor om det blåser tillräckligt mycket på de platser där den placeras.

Hur mycket energi varje installation genererar beror dock på faktorer som vilken produkt du väljer, var den installeras och hur snabbt vinden blåser. För att få en korrekt bild av produktionen i ditt område är det därför viktigt att titta på lokala data. Om du vill ta reda på hur mycket el du kan generera i ditt område är det en bra idé att prata med dina lokala väderexperter och använda ett liknande tillvägagångssätt med effektkurvan.

hera micro siting


För att förstå hur mycket el du kan producera i din region är det en bra idé att kontakta din lokala vädercentral för att korrelera långa år med dina data som samlats in av din vindmätare. Vinden är så varierande även vid en positionsskillnad på två meter. Med tanke på att du har 1 års anemometerdata från dina bostäder, registrerade varje minut eller timme, kan du utöka informationen med andra vädercenterdata, t.ex. för de senaste 50 åren. När du kan utöka dina vinddata per timme kan du förvänta dig din framtida energiavkastning. Genom att lägga till dessa energipriser får du en långsiktig prisprognos för min. mid. eller max. Genomförbarheten av investeringen kan lätt förstås. En annan viktig punkt är effektkurvan för din valda vindturbin för att förstå dess effektprestanda och hållbarhet vid olika vindhastigheter. Att bara använda en enda genomsnittlig vindhastighet för vindavkastning av energi kommer att vara ett stort misstag, det förväntas att man använder åtminstone timvisa vindhastighetsdata för att förstå den faktiska kraftproduktionen.Hera power curve

Förutom de ekonomiska besparingarna erbjuder TESUP HERA Wind Pro också ett antal miljöfördelar. Turbinen genererar ren, förnybar energi som bidrar till att minska ditt beroende av fossila bränslen. Det bidrar också till att skydda miljön genom att minska ditt koldioxidavtryck.


Om du letar efter ett sätt att spara pengar på din elräkning, minska ditt beroende av fossila bränslen och skydda miljön, är TESUP HERA Wind Pro den perfekta lösningen för dig. Beställ din idag!

bottom of page