top of page

Flexibel solpanelstillverkning

Solenergi har successivt blivit mer och mer populärt under de senaste decennierna. Både länder och företag har sett potentialen i tekniken och lagt ner mycket tid, ansträngning och pengar på att utveckla tekniken till en teknik som kan användas av många över hela världen. Investeringarna i denna teknik har sett att effektiviteten hos solpaneler ökat drastiskt och priset per kvadratmeter för solpaneler att rasa. Detta har gjort det möjligt för solpaneler att vara lönsamma i många situationer. Oavsett om du är en kraftverkschef som använder ett fält fullt av solpaneler för att generera och sälja el, eller en enskild husägare som använder panelerna för att kompensera en del av hushållets energianvändning. Denna teknik är en stor källa till förnybar energi och är helt avgörande för utfasningen av orena energikällor, och ersätter dessa med renare, grönare energikällor.Solenergi


Det finns en anledning till att solenergi är en så lovande källa till förnybar energi. Mängden energi i form av solstrålning (synligt och infrarött ljus), det vill säga energi som sänds ut från vår sol, är extraordinärt hög jämfört med våra befintliga energikällor. Inom loppet av ett år beräknas jordens yta träffas med cirka 23 000 TeraWatt-år av energi! Nu förstår jag att det här är en svår siffra att förstå, trots allt finns det inte mycket hänvisning till så stora siffror.


Vi ska först ta en titt på hur mycket ström världen använder på ett år. Hela världen, med alla dess människor och alla industriella aktiviteter inkluderade, använder bara 18,5 TeraWatt år av energi under ett år! Så med solenergin som landar på jorden skulle du kunna möta världens energibehov 1 243 gånger om! Det här är fantastiska nyheter för solenergi, speciellt när man tittar på mängden energigenerering som är möjlig från andra, ändliga källor. Det uppskattas att den mest rikliga, ändliga energiresursen som finns på planeten: kol; ett kraftigt förorenande bränsle skulle, om allt kol på jorden brändes, kunna producera 830 TeraWatt år.


Solceller


Så huvudfrågan som är involverad i solenergiindustrin är: hur kan denna energi samlas in och omvandlas till elektricitet? Det finns ett antal lösningar på detta problem, men den mest populära är användningen av solpaneler. Enkelt uttryckt fungerar dessa paneler genom att använda den fotovoltaiska effekten för att få elektroner i panelens speciellt utvalda material att röra sig när de träffas av fotoner (ljusvågor). Rörelse av elektroner är mer känd som elektricitet, därför genereras kraft! Om du vill lära dig mer om hur solpaneler fungerar, följ den här länken: Grundläggande steg i solenergigenerering och transimmition


Det mest kostnadseffektiva sättet att producera solpaneler, särskilt för hemmiljöer, är att använda speciellt förberedda ark av kisel för att producera solceller, och kombinera dessa celler för att producera en panel. Även om detta material inte är det mest effektiva materialet som finns tillgängligt för elproduktion som solpaneler går. Överflödet av kisel i jordskorpan minskar kostnaden för att använda detta element i solpaneler avsevärt jämfört med de mer effektiva solpanelerna. Denna goda balans mellan kostnad och effektivitet har lett till att dessa paneler används i stor utsträckning inom många branscher.


Fördelar med flexibla solpaneler


En nackdel med kiselceller som används i de flesta solpaneler är cellernas bräcklighet. Detta betyder att om cellen upplever några höga krafter eller någon böjning kommer den sannolikt att splittras eller gå sönder. Det är därför solpaneler, som de du kan se på taket av ett hus, vanligtvis har en stark bärande struktur för att säkerställa att cellerna inte kan böjas eller skadas. Denna bärande struktur är konventionellt gjord av en metallegering såsom stål eller aluminiumlegering. Som ett resultat läggs en stor mängd extra vikt på panelen. Detta begränsar användningsfallen för panelerna eftersom de tunga panelerna är svårare att transportera och montera.


Lyckligtvis finns det en alternativ lösning till de mer ömtåliga panelerna som utvecklas. Flexibla solpaneler är en utveckling på traditionella solpaneler som har blivit ett mer populärt alternativ de senaste åren. De flexibla panelerna är mer motståndskraftiga än sina monterade motsvarigheter, monterade i tuffare, brottsäker glasfiberarmerad plast istället för tungmetall och ömtåligt glas. TESUPs flexibla solpaneler är så robusta att du till och med kan gå på dem! TESUP flexibla paneler är också mycket lättare än traditionella paneler som bara väger 2 kg!
Med dessa fördelar är TESUPs flexibla solpaneler mycket bärbara och kan tas med till evenemang för att ladda telefoner eller strömlampor! Dessutom gör panelernas vattentäthet och saltvattenbeständighet att de lätt kan appliceras på en båt eller till och med en skåpbil för att generera kraft när du är på språng! Med en så lovande teknik till hands har TESUP nyligen investerat i att förbättra flexibla tillverkningsmöjligheter för solpaneler. Företaget utvecklar sin egen tillverkning för att säkerställa att TESUP har kontroll över alla steg i tillverkningsprocessen och kan leverera den bästa produkten som TESUP kan!
Den här utvecklingen har lett till att TESUP vill utöka sin tillverkningsbas och föra in en ny plats, speciellt inriktad på tillverkning av solpaneler i TESUP-facket, vilket gör att TESUP kan ge dig produkter av högre kvalitet med TESUP kvalitetskontroll hela vägen genom produktionsprocessen! Enligt Advanced Market Energy kommer solcellsflexibla solpaneler bara att öka i popularitet under de kommande åren eftersom människor blir mer intresserade av att minska sin påverkan på planeten och dess miljö. Se till att du ligger före kurvan, ta en titt på TESUPs flexibla solpaneler och se vad du tycker.bottom of page