top of page

Behöver jag en laddningsregulator?

Installation av vindkraftverk kan ibland verka lite komplicerat med alla de olika komponenterna du kan behöva eller vill ha för din elinstallation. TESUP tyckte att det skulle vara användbart att ge lite mer bakgrund om några av komponenterna.

Till att börja med, vad är en laddningsregulator? Behöver du en? Och var kan du få en?


En laddningsregulator är en elektrisk enhet som är ansluten i ett system mellan ett vindkraftverk och ett batteribaserat ellagringssystem. Det övervakar ständigt batteriets spänningsnivå och ser till att det inte överstiger farliga nivåer. Om spänningen går för hög tappar laddningsregulatorn överflödig elektricitet genom att skicka elen till en "dump" -komponent (t.ex. ett värmeelement). Detta säkerställer att dina batterier inte skadas när du laddar dem med ditt vindkraftverk.


Du behöver en laddningsregulator om du planerar att ladda batterier med ditt vindkraftverk. Batterier är särskilt vanliga i system utanför nätet eftersom de kan lagra energi för senare användning utan att förlita sig på ett elnät.


Du kan enkelt köpa en laddningsregulator genom att lägga till en i din beställning när du köper ditt vindkraftverk. Markera bara rutan för laddningsregulatorn innan du lägger till ditt vindkraftverk i korgen och en lämplig laddningsregulator kommer att läggas till i din beställning! Spänningen du väljer beror på den maximala spänning du vill att ditt batterisystem ska fylla på.


#electricalcomponents #off-grid #renewableenergy #chargecontroller #windturbine #windpower #energy #electricalpower #wind #betterfuture #betterenvironment #batterystorage #off-gridsystem #powermanagement #safetyequipment

bottom of page