top of page

Är du redo för vintern?

Energipriserna har nu nått £0,4885 per kWh även för sommaren i Storbritannien nuförtiden. Vi kan inte föreställa oss vad det kommer att vara på vintern... I storstäderna i Tyskland kommer de statliga institutionerna att stänga av varmvattenförsörjningen... 27 EU-länder är tillbaka till 15 % av gasreduktionen för vintertid Listan över olika åtgärder har vidtagits för att förhindra framtida energikriser och minimera konsekvenserna av den globala situationen.



Politisk bakgrund


Världsbankens energiprisindex ökade med 26,3 procent mellan januari och april 2022, utöver en ökning med 50 procent mellan januari 2020 och december 2021.

(https://blogs.worldbank.org/developmenttalk/energy-shock-could-sap-global-growth-years)


Den ryska invasionen av Ukraina har stört de globala energimarknaderna och genererat den största ökningen av råoljepriset sedan 1970-talet.



Enligt välgörenhetsorganisationen National Energy Action (NEA): "Miljoner kommer helt enkelt inte att kunna värma sina hem i vinter. Vi kommer att se allvarlig ohälsa och tidiga dödsfall för de som är mest mottagliga för kylan."

Det låter läskigt. Men det finns alltid en väg ut. Detta är också ett ögonblick för att inse det gamla talesättet:


"slösa aldrig bort en bra kris"

Vissa observatörer har jämfört vårt nuvarande ögonblick med energikriserna på 1970-talet. 1973 ledde ett krig mellan Israel och dess grannar till en oljekris, som i slutändan sådde det första fröet till den begynnande vindindustrin. (https://ramboll.com/media/rgr/what-do-rising-energy-prices-mean-for-the-green-energy-transition)


Utvägar...


Självklart kan du minska din energiräkning genom att ändra din livsstil och försöka spara lite energi. Här är några tips:























Förutom att ändra din livsstil och spara energi, finns det ett annat sätt att spara pengar på energi och ta hand om vår planets framtid. Det kräver förstås investeringar och tid, men efter några år kommer det att motivera sig fullt ut. Låt oss ta en titt på en ny TESUP Magnum 5-turbin för att se hur mycket kraft den kan generera.


En Magnum 5-turbin genererar 5000 watt per sekund när den snurrar under dess nominella vindhastighet på 15 meter per sekund. Detta innebär att vid full kapacitet genererar turbinen 120 kWh under 24 timmar. Som referens, det genomsnittliga hushållet i Storbritannien använder cirka 3300 kWh per år. Med nya energipriser ger räkningen på £500 i januari (enligt BFI) dig ytterligare rimliga skäl att påskynda användningen av gratis energiresurser och minimera elkostnaderna.


Med till och med 3 timmars vind per dag kan dina besparingar med Magnum5 Wind Turbine nå £2737,50 per år! Återbetalningen av det första året med produktkostnadsavdrag är £627,5! Dessutom är det inte slutresultatet eftersom priserna går upp.




Så är du redo för vintern? ...



bottom of page