top of page

Assan Aluminium går in i TESUP-produkter!

TESUP

12 apr. 2022

Pålitlig leverantör

TESUP har alltid strävat efter att göra sina produkter så hög kvalitet som möjligt. Att tillverka produkter i egen regi gör att TESUP kan kontrollera kvaliteten på de produkter som skickas ut, vilket bygger upp TESUPs rykte som en ledande leverantör av inhemska vindkraftverk. För att stödja detta i egen produktion behöver TESUP ha en utmärkt kvalitetsleverantör som tillhandahåller material av god kvalitet att tillverka komponenter av. Detta involverar många olika komponenter och råmaterial, totalt mer än 200 olika råkomponenter och material som går in i varje TESUP-vindkraftverk. Ett av de viktigaste och mest använda materialen i TESUPs produkter är aluminium. Detta material, vanligtvis i form av skivor, används för att tillverka och skapa många av TESUP-turbinernas karosser, skal och blad.Fördelar med de nya materialen


Detta material är ett utmärkt val för applicering på vindturbiner på grund av dess utmärkta förhållande mellan styrka och vikt. Detta innebär att materialet kan bära upp mycket kraft utan att böjas samtidigt som det har en relativt låg densitet när det gäller metaller. I en turbin innebär detta att den styrka som krävs för att på ett korrekt sätt generera kraft från vindenergi kan uppnås med lättare komponenter. Lättare komponenter innebär att turbinen har ett mindre tröghetsmoment (vilket är en fysisk egenskap hos ett system som beräknas med massa multiplicerat med avståndet från rotationscentrum).Detta innebär i huvudsak att turbinen snurrar mycket lättare än en motsvarande turbin tillverkad av till exempel stål, samtidigt som den har en liknande styrka. Faktum är att detta utmärkta förhållande mellan styrka och vikt är anledningen till att aluminium och dess legeringar används så ofta i flygplansindustrin och i chassin av raketer. Tillsammans med detta gör överflödet av aluminiummalmer i jordskorpan det till ett relativt billigt material att använda. Hjälper till att minska kostnaderna för TESUP-vindkraftverk för dig som kund.
Insidan av en raketbränsletank, väggarna är gjorda av aluminiumlegering! (https://www.flickr.com/photos/guitarded-pix/7039482197)pålitlig leverantör


TESUP har använt aluminiummaterial i sina produkter ett tag nu, så du frågar dig, vad är nyheterna? Som jag är säker på att du kan se av titeln på den här bloggen har TESUP några spännande nyheter! TESUP kommer nu att samarbeta med Assan Aluminium för att förse TESUP med alla sina aluminiumbehov i framtiden! Assan Aluminium är den näst största aluminiumtillverkaren och leverantören i Europa, vilket innebär att företaget har stor erfarenhet av leverans av aluminium och hur man effektivt skapar den viktiga metallen.Detta är en mycket spännande ny utveckling för TESUP, eftersom företaget växer är det viktigt att säkerställa att leveranskedjorna för att producera TESUP-vindkraftverk är starka och har gott om utrymme att växa för att hålla jämna steg med den ökande efterfrågan som TESUP har sett under de senaste år. TESUP är säker på att Assan Aluminium kommer att passa bra för de framtida behoven av TESUPs tillverkningskapacitet. Genom företagets prestigefyllda position som en av de mest produktiva aluminiumtillverkarna i världen har företaget visat en historia av tillförlitlig leverans.Produktionskapaciteten ökade

Detta är goda nyheter för TESUP, med olika globala händelser och kriser under de senaste åren, har vissa leverantörer kämpat för att upprätthålla en korrekt och konsekvent leverans av sina råvaror till olika industrier över hela världen. Detta har varit ett problem för TESUP. Med en ökad efterfrågan på TESUP inhemska vindkraftverk i takt med att intresset för förnybar energi ökar i popularitet och energipriserna på elnätet stiger astronomiskt, har opålitliga leverantörer orsakat problem med att leverera alla de 200 råvarorna som ingår i tillverkningen av ett TESUP-vindkraftverk.Detta har tyvärr lett till flera förseningar i TESUP-tillverkningen och förseningar för kunder som då och då får sina TESUP-vindkraftverk. Men med Assan Aluminium som en ny TESUP-leverantör har TESUP mycket mer förtroende för att leveranskedjan kommer att vara oavbruten. Trots allt har Assan Aluminium en årlig produktionskapacitet på 100 000 ton aluminium! Det är 1 km värt aluminiumfolie varje minut! Det är verkligen en stor produktionskapacitet och anledningen till att Assan Aluminium är den näst största aluminiumproducenten i Europa.
Certifieringsnämnden för Assan Aluminiums gröna meriter


Assan Aluminium har också några bra förnybara och gröna meriter, något som TESUP, som ett förnybar energibolag, alltid letar efter hos sina leverantörer. TESUP inser att för att skapa en ljusare framtid för alla i världen bör alla steg i produktionsprocessen göras gröna och förnybara. Assan Aluminium tar detta ombord med sina tillverkningsanläggningar. Företaget har nyligen uppnått en certifiering i global hållbarhetsprestanda från Aluminium Stewardship Initiative (ASI). Detta indikerar att företaget har certifierats genom en inspektion på plats av praktikens hållbarhet i dess styrning, sociala aspekter och miljöhänsyn.


Detta innebär att företaget kompenserar sina Scope 2-utsläpp (utsläpp som inte produceras av företaget utan av producenter av den el som används för att värma kyla och driva byggnader som ägs av Assan Aluminium) med produktion av förnybar energi på plats. Samt en markant minskning av dess koldioxidavtryck genom användning av intern återvinning, högspecifika utsläppsfiltreringssystem och energieffektivitetsprojekt. Faktum är att företaget har avsatt 95 miljoner US-dollar för att utveckla ett antal hållbarhets- och energieffektivitetsprojekt under de kommande tre åren!


Ta en titt på lite mer detaljer om Assan Aluminiums hållbarhetsplaner här!

(https://www.assanaluminyum.com/en/news/news-from-us/assan-aluminyum-achieves-certified-in-global-standards-by-the-asi)


Det är fantastiskt att se ett företag så dedikerat till hållbarhet. TESUP är glada över att arbeta med Assan Aluminium för att producera många TESUP-vindkraftverk i framtiden!
Soliga och blåsiga hälsningar,

TESUP


bottom of page