TESUP Wind Turbines in Mount Athos, UNESCO World Heritage Centre

TESUP vindkraftverk i berget Athos, UNESCOs världsarvscenter

Mount Athos ligger inbäddat på en avlägsen grekisk ö och är en av de mest unika platserna på jorden. Hem till cirka 20 kloster, ön är ett UNESCO: s världsarvscenter som har bevarat sina religiösa traditioner och jordbruksarkitektur. Det har varit ett ortodoxt andligt centrum sedan 1054, och i århundraden har kvinnor och barn varit förbjudna att besöka, vilket säkerställer att öns unika livsstil förblir bevarad.

TESUPs vindkraftverk tillhandahåller förnybara energilösningar på en så unik och avlägsen plats, vilket visar att hållbar energi inte bara är möjlig utan också nödvändig för vår planets framtid. Vi är stolta över att ha våra vindkraftverk i drift på en så historiskt betydelsefull plats.

Halvön Mount Athos har utsetts till en autonom klosterrepublik sedan den bysantinska eran och har förblivit ett centrum för ortodox kristendom genom århundradena. Som ett resultat har ön bevarat sitt traditionella sätt att leva och är hem för några av de äldsta och mest unika klostren i världen.

Idag är Athos fortfarande en symbol för religiös tradition och kulturarv, som lockar besökare från hela världen som kommer för att uppleva skönheten och andligheten i denna unika plats.

Vårt engagemang för hållbar energi är tydligt i vår närvaro även i de mest isolerade delarna av världen, och vi är ledande när det gäller att tillhandahålla lösningar för förnybar energi till kunder globalt.

Att ha TESUP-vindkraftverk i drift i Mount Athos är ett utmärkt exempel på hur hållbara energilösningar kan hjälpa till att bevara det förflutnas traditioner samtidigt som man blickar mot framtiden. När TESUP fortsätter att utöka sin räckvidd genom att tillhandahålla lösningar för förnybar energi till kunder över hela världen, kommer vi att fortsätta att omfatta även de mest unika och avlägsna platser.