typhoon hinnamoor

Sydkorea står utan ström efter tyfonen Hinnamor

Den 6 september vaknade Sydkorea till en katastrof. Att släppa loss våldsamma regn och vindar förstörde träd, vägar och hem och lämnade mer än 20 000 hem utan ström. I landets södra distrikt drog vinden ner kraftkablar. Tyfonen orsakade jordskred, skador på hem och offentliga anläggningar, strömavbrott i hem och översvämningar av jordbruksmark i Sydkorea.

Tyfon är en mogen tropisk cyklon som utvecklas mellan 180° och 100° Ö på norra halvklotet. Det finns sex kategorier av den tropiska cyklonintensitetsskalan .

Typhoon Hinnamnor är en kategori 2 orkan som är extremt farlig och orsakar omfattande skador. Egendomsskador som större tak- och sidospår uppstår på välbyggda stommebostäder. Grunt rotade träd knäpper eller rycker upp och blockerar vägar. Strömavbrott förväntas med varaktiga dagar till veckors avbrott.

Årets starkaste storm

Sydkoreas premiärminister Han Duk-soo utfärdade en uppmaning om att evakuera människor i utsatta områden. Enligt Japan Meteorological Agency är det årets kraftigaste storm. https://www.data.jma.go.jp/multi/cyclone/cyclone_detail.html?id=60&lang=en

Mer än 94 cm regn har fallit och vindarna toppade med 155 kilometer i timmen på landets ön Jeju sedan i söndags. På måndagen varnade Korea Meteorological Administration för den annalkande tyfonen som tvingade fram flyginställda flygningar, avstängning av affärsverksamhet och stängning av skolor.

Inga skadade

Inga skadade har rapporterats trots evakueringssiffrorna men bara en 25-årig man har rapporterats efter att han föll i strömmande regn.

Sydkorea är inte det enda landet som drabbas av tyfonerna. På liknande sätt dök tyfoner upp i Filippinerna, andra Stillahavsländer och Nya Zeeland.

Användning av elektrisk energi är utbredd i nästan alla sektorer och energiefterfrågan ökar dag för dag. Detta gör att de befintliga kraftsystemen är otillräckliga för att uppfylla kraven. För att komma till rätta med detta läggs nya produktions- och teknikenheter till kraftsystemen. Eftersom det inte finns någon elektricitet i de anläggningar som pumpar vatten till stadsledningar leder bristen på el också till problem med vattenbrist.

en bild av tyfon
Orsak till strömavbrotten

Det är oerhört viktigt att analysera orsakerna och effekterna av avbrotten, som allvarligt påverkar människors liv både socialt och ekonomiskt, för att minimera eventuella avbrott och deras effekter genom att vidta nödvändiga arrangemang.

31,4 procent av strömavbrotten orsakas av regn och vind, 11,1 av isstormar, 10,1 av cykloner och tropiska stormar, 8,8 av åskväder, 5,6 av bränder och 1,6 av jordbävningar.

Denna naturkatastrof som jorden möter mer dag för dag visar oss att alla borde kunna generera sin egen energi. Eftersom dessa händelser främst påverkar elektricitet och i detta århundrade är elektricitet livsviktigt.

Var beredd på en sådan katastrof, börja planera dina Plan Bs, köp ett av våra vindturbiner. Hjälp både att förebygga klimatförändringar och rädda dig själv.