world earth hour

60 minuter för jorden

Är du redo att fira Earth Hour den 25 mars? Det är dags att släcka lamporna, koppla ur elektroniken och göra dig redo för lite miljövänligt skoj!

Vad är Earth Hour, kanske du frågar dig? Det är ett globalt evenemang som äger rum varje år där människor runt om i världen släcker sina icke-nödvändiga lampor och apparater i en timme, från 20:30 till 21:30 lokal tid. Målet är att öka medvetenheten om klimatförändringar och inspirera individer och samhällen att vidta åtgärder för att skydda planeten.

Men bara för att lamporna är släckta betyder det inte att det roliga måste ta slut. Här är några idéer för hur du får ut det mesta av Earth Hour:

  • Värd för en middag med levande ljus. Samla några vänner och familj och ät en mysig måltid i levande ljus. Du kan till och med göra det till en grymma och utmana alla att ta med en rätt gjord med lokalt framställda, hållbara ingredienser.

  • Ha en glöd-i-mörker-dansfest. Bryt ut glödstavarna och dansa hela natten till dina favoritlåtar. Detta är en fantastisk aktivitet för barn (och vuxna som är unga i sinnet).

  • Spela brädspel eller kort med ficklampa. Damma av de gamla brädspelen och utmana dina vänner till en omgång Monopol eller Scrabble. Eller, om du känner dig äventyrlig, prova att spela ett kortspel med ficklampa.

  • Gå på stjärnskådning. När ljusen är släckta kommer stjärnorna att vara mer synliga än någonsin. Hitta en lugn plats utomhus och njut av natthimlens skönhet. Du kan till och med ladda ner en app som SkyView för att hjälpa dig att identifiera konstellationer.
    • Ta en promenad eller cykeltur. Få lite frisk luft och motion genom att ta en promenad eller cykeltur runt ditt närområde. Se bara till att bära reflexutrustning och var säker i mörkret.

    Det här är bara några idéer för hur man gör Earth Hour roligt och meningsfullt. Vad du än gör, kom ihåg att varje liten bit hjälper när det gäller att skydda vår planet. Så släck ljuset och låt oss fira Earth Hour tillsammans!